22 Aralık 2013 Pazar

EN İYİ CASUS ÖNLEME PROGRAMI SpyHunter

SpyHunter Enigma yazılım grubu tarafından geliştirilen ve West Coast Labs tarafından onaylı bir casus yazılım önleme programıdır. SpyHunter, Malware, Rootkits, Trojans, Keyloggers, solucanlar, Adware ve Spyware gibi birçok farklı türde algılayabilir. Rootkitler, yakalanmamak için şifrelenmiş dosyaları kullanır çünkü o-gizlenerek  kurulmak ister  diğer programlar gibi Truva atları ve casus yazılım programları bilgisayarınızda bir sorun olabilir. Rootkits sisteminizden tamamen kaldırmak için Windows kullanmadan, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir. SpyHunter le  güvenle Rootkits  kaldırabilirsiniz, 
SpyHunter gerçekten kullanımı kolay ve kullanıcı dostu bir arayüzle geliyor. Tüm gereken programı yükleyip ve korumaya  almaktır.  Herhangi bir soru ya da gerekli yardım almak isterseniz, Spyhunter destekten birebir  yardım alabilirsiniz Spyhunter bilgisayarınıza tam koruma sağlar,  Türkçe açıklama programın resmi sitesinden alıntıdır  (  M. yildiz )
İşim gereği bir çok programı test etmek durumunda kalıyorum. sisteme bulaşmış casus  programları, bir çok spyware  ad-Aware programı ile tarattım , içlerinde  yüzde yüz başarı veren ve kötücülleri kökünden kazıyan sadece SpyHunter programı oldu. internette bir çok programı birinci sıraya  koyarlar, ama  gelin görünkü başınıza bir problem geldiğinde  bir işe yaramadıklarını sizlerde göreceksiniz, benimki bir tavsiyeden öteye geçmez , bu blog sayfamda sadece kişisel deneyimlerimi sizlere aktarıyorum bence internet kullanan her bireyin bir blog sayfası olması çok güzel bir deneyim olacaktır. bizler hayata sadece kendi bakış açımızla bakabiliriz,  farklı bakış açılarını ancak okuyarak ,vede dinleyerek anlayabiliriz. saygılarımla.......
Adware İngilizce açılımı ile advertising-supported software yani reklam destekli yazılım, yüklenildiği bilgisayara yüklenme işleminden sonra program kullanımdayken otomatik olarak çalışan, gösteren ve indirme yapan bir yazılım paketidir. Adware'lerin bazı tipleri spyware statüsündedir ve kişisel bilgilere gizlice ulaşılmasında kullanılırlar.



SPYWARE

Spyware veya Türkçe ismi ile casus programlar bilgisayarınızda casusluk yapmak için yaratılmış programlardır.
Bu programlar kullandığınız masum görünen ve genelde internetten “bedava” diye reklamını görüp indirdiğiniz programlar ile bilgisayarınıza bulaşan programcıklardır. Çoğunlukla dikkat etmediğimiz EULA (Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi) içersinde programla birlikte kuruluçağı belirtilir ve biz “I Agree” dediğimiz an herşeyi kabul etmiş oluyoruz.
Tam anlamı ile virüs olarak adlandırılamayan bu programların temel amaçları kuruldukları bilgisayarda bilgi toplamak ve bu bilgileri bu programları yaratan kişilere göndermektir.
Bu spyware / casus programların bilgisayarınıza tehlikesi casusluk derecelerine göre değişir:
Casusluk yaptıkları konular nispeten masum olarak adlandırılabilecek olan “hangi siteye gidiyor, ne kadar orada kalıyor” gibi bilgilerden daha ciddi olan bilgisayarınızın kurulum şifreleri veya kullandığınız kredi kartı bilgilerini edinerek bunları program yazıcılarına postalamaya kadar varabilen her türlü casusluk örneklerini kapsayabilirler.
Sörf bilgilerinizi genelde google toolbar, alexa toolbar veya diğer benzeri toolbar ismiyle dağıtılan internet Explorer eklentileri biriktirirler.
Bu şekilde sizin hangi siteleri ziyaret ettiğinizi ölçerek ziyaret edilen sitelere puan veya benzeri değerlendirmeler verirler. Sonra bu verileri arama sitelerinde sonuçları sıralamak için kullanabilirler. Aynı şekilde GetRight, Gator ve benzeri internetten dosya indirmeye yarayan programlar da bu tür spyware içerirler.
Ancak bunu kendileri tabiî ki kabul etmezler, çünkü bu programları kurarken kabul ettiğiniz kullanım kurallarına göre bu veri aktarımını kabul ettiğinizi bildirdiğiniz için bunun casusluk olmadığını, gönüllü veri paylaşımı olduğunu belirtirler.
                                                                 Başka konularda görüşmek dileğiyle

4 yorum:

Adsız dedi ki...

oursurfingide aalgılayıp silebilirmi

Mehmet Yıldız dedi ki...

Evet siler.

Unknown dedi ki...

Abi Kendiliğinden Mi Siliyor Ben İngilizce Bilmiyorum

Mehmet Yıldız dedi ki...

Taramayı bitirdiğinizde Fix Threats yazan yere tıklayın kendisi tamamen temizleyecektir .
Yapamazsanız Teamviwer destekle bağlanabilirim.