13 Nisan 2014 Pazar

ABD dünyayı buradan dinliyor

ABD Dünyayı bu merkezlerden yüksek bir teknolojiyle dinliyor


Dünyayı buradan izliyor

İngiliz The Guardian gazetesinde Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) eski uzmanı Edward Snowden tarafından sızdırılan istihbarat raporlarının yayımlanmasıyla adından söz ettiren gazeteci Glenn Greenwald'un sitesinde, Amerikan istihbarat kurumlarının havadan çekilmiş yüksek çözünürlüklü fotoğrafları yayımlandı. Böylelikle Amerikan istihbarat kurumları ilk kez kurum tarafından değil, kurum dışından fotoğraflanmış oldu.

Fotoğraflarda ABD istihbarat kurumlarından üç büyük ajans yer alıyor. Bunlardan ilki, Snowden'ın binlerce belgesini yayımladığı NSA'nın Fort Meade, Maryland'deki merkezi.



(Büyütmek için fotoğrafın üzerine tıklayınız)
Amerikalı sanatçı, yazar ve araştırmacı Trevor Paglen tarafından çekilen fotoğrafların bir diğeri ise Ulusal Bilgi Toplama Kurumu'nun (NRO) Chantilly, Virginia'daki genel merkezi.


Paglen'in "Snowden'ın sızdırdığı belgeler ortaya çıktıktan üç ay sonra bir helikopter kiralayıp, gece vakti buraların fotoğrafını çektim" dediği istihbarat kurumlarından üçüncüsü de Ulusal Coğrafi İstihbarat Ajansı'nın (NGA) Springfield, Virginia'daki merkezi.




Hiç yorum yok: