12 Mart 2014 Çarşamba

Sevgiyle Sevgi Dolu Olmaya

 Şu günlerde dünyada oynanan,  oynanmak istenilen nedir? kim kime hizmet ediyor?
 hani farklılıklarımız zenginliğimizdi, kim kimden ne istiyor,  bir avuç toprağın ilk sahibi nerede ? neden asırlardır insanca yaşamayı öğrenemedik,  kalkmış insanlıktan bahsediyoruz.   İnsanlar farklılıklara tahammül göstermiyorlar  tek tip düşünce, tek tip insan,  tek tip ideoloji, gelde yaşa yaşayabiliyorsan  dünyada .
Herzamandan daha çok sevgi dilini kullanmamız gerekiyor. Zaman ilerledikçe insanlıkta ilerleyeceğimize
 tahammülsüz bilinçler çoğalmış. Anlayamadım , anlamakta zorluk çekiyorum, ilerliyormuyuz yoksa geriliyormuyuz  sizlerin düşüncesine bırakıyorum .  Buda diyorki her ıstırabın altına bakın bir istek yattığını göreceksiniz. Neden egosal isteklerimiz bitmiyor? insanlık yolunda bir birimize  basamak  olup yardım etmemiz gerekirken, meşaleyi bir adım daha ileriye götürmemiz gerekirken, farklılıklarımızı birlikteliğimize  katmamız gerekirken, bu ayrılık neden ve bu  vahşilik  bir birimize verdiğimiz zarar yetmiyormu.  Dünya'yıda yaşanmaz bir hale koymak için elimizden gelen  tüm çabayı sarf ediyoruz,  herkes mesleğini bilgisini kendi çıkarına kullanıyor, daha çok zengin olmak için milyonlarca insanın sağlığıyla  oynamak hiçte zor olmuyor.
Oysaki Allah yaşamamız için gereken tüm kaynağı karşılıksız bir şekilde biz kullarına  cömertçe vermişken
diğer insanlardan kısıpta ceplerini ,kasalarını doldurmak isteyenler bu açlıklarını hiç bir zaman dolduramayacaklar. Bilmeleri gerekiyorki , sen nimetin sahibi değilsin,  nimet veren el değilsin .
Seni mal hırsı doyuramaz . Hakkın rızasından başka  kapın yok, ne yaparsan yap aç kalacaksın
açıkta kalacaksın , şimdi her zamankinden daha çok bir birimize sahip çıkalım , güzellikleri yaşayıp yaşatmaya çalışalım .  Ne ekerseniz onu biçeceğinizi unutmayın ! sevgi ekip sevgi biçmeniz dileğiyle

Hiç yorum yok: